zwerfafval 5

Aanpak Zwerfafval op Sportpark De Woerd: Kick-off op zaterdag 23 september 
 

Op zaterdag 23 september om 10.00 uur nam wethouder Hans Nijhof - samen met de jeugd van FC Driebergen - zwerfafval letterlijk ‘op de schop’. Hiermee roept hij alle gebruikers van Sportpark De Woerd op om altijd en overal je eigen rommel op te ruimen: “Jouw troep kan best de bak in”! 
 

Tegelijkertijd startte op de sportclubs een communicatiecampagne. Posters met leuzen als “Welkom! Doe alsof je thuis bent. Samen houden we het hier schoon” en “Ik ben supporter van een schone sportclub” sieren de kantines. Alle kliko’s buiten zijn voorzien van grote stickers met “Zo houden we onze club schoon”.  
 

Op de parkeerplaatsen en de skatebaan zijn sinds kort zes nieuwe afvalbakken in gebruik genomen. Zo kunnen ook buiten de eigen sportterreinen bezoekers hun afval in een afvalbak kwijt. Dat deze bakken er niet waren was de verenigingen al lange tijd een doorn in het oog. Als iedereen deze bakken ook daadwerkelijk gebruikt, krijgt het sportpark een schone en opgeruimde aanblik. Gemeente én de verenigingen zorgen samen voor het legen van deze afvalbakken. 
 

Ook de Driebergse Tourclub ondersteunt als gebruiker dit initiatief.
 

Bij de communicatie over zwerfafval gebruikt de gemeente Utrechtse Heuvelrug altijd de boodschap: 
 

‘Buiten Gewoon Heuvelrug Schoon’. Want een schone Heuvelrug, dat willen we toch allemaal?

 

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Tochtensponsors 2018

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray