Het Garmin Edge handboek Gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser

 

Na het succes van het boek Gps wijzer voor outdoorgebruikers en de digitale handleidingen voor de Garmin Edge’s is er nu ook een boek voor de Garmin Edge’s: Gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser is een helder en duidelijk geschreven boek om de Garmin Edge goed te leren kennen. De auteur heeft vele kilometers gefietst om alle mogelijkheden te ontdekken. Het boek is uitgegeven in een praktisch formaat (20 x 17cm) en kost € 19,95.

 

Juist omdat zo’n apparaat veel meer kan dan een autonavigator, worden de werking en alle nuttige instellingen eenvoudig uitgelegd. Alles komt aan bod: van simpel weg ‘hoe kom ik bij mijn startpunt terug’ tot ‘hoe plan ik een spannende tocht door een uitdagende omgeving’. Zo leer je spelenderwijs elke fiets activiteit te plannen, uit te voeren en achteraf de tocht of rit te bekijken en te analyseren.

 

Wat vind je in dit boek? 

  • 224 pagina’s praktische informatie: uitleg over (bijna) alle mogelijkheden van je Edge 
  • Een handleiding van BaseCamp speciaal toegepast op de Edge gebruikers 
  • Uitleg over Garmin Express, Garmin Connect, programma’s van Javawa, Strava en nog veel meer. 
  • Uitleg over kaarten: hoe kom je aan gratis kaarten en hoe installeer je kaarten 
  • Een groot aantal oefeningen om in je eigen omgeving mee aan de slag te gaan 
  • Handige tips om je Edge nog beter te gebruiken. 
  • Voor de sportieve fietsers worden ook de virtual partner, segmenten en workouts behandeld. 

Inhoud boek gps wijzer voor de sportieve en recreatieve fietser 

Het 224 pagina’s tellende boek bestaat uit 64 hoofdstukken en 7 bijlagen. In de eerste hoofdstukken worden de basis mogelijkheden en enkele instellingen uitgelegd. Vervolgens ga je op pad, waarbij je stapsgewijs meer mogelijkheden van je gps leert kennen. Je begint met berekende routes op je gps, later ga je je eigen gereden ritten nafietsen als koers. De mogelijkheden van de route- en rondritplanner worden uitgelegd en geoefend. Alle routeringsinstellingen komen aan bod. Daarna wordt beschreven hoe een gedownloade track gebruikt kan worden en hoe je deze kunt narijden als koers. Al doende leer je de verschillende begrippen. De gegevensschermen worden ingesteld en het gebruik van nuttige punten wordt geoefend. Voor de Europafietsers of wereldfietsers hebben we nog een hoofdstuk opgenomen met een aantal handige instructies en tips. We leggen veel uit over kaarten, zoals de openfietsmap en openstreetmap. 

De inhoudsopgave is te bekijken via: www.gps-wijzer.nl/edge-inhoud en enkele voorbeeldpagina’s op www.gps-wijzer.nl/edge-fragment 

Juiste instructies per toestel 

Voor elk type Edge geven we de juiste en exacte instructies. We wisselen de uitleg van de vele begrippen, zoals waypoints, routes, tracks, koersen en ritten af met praktisch aan de slag gaan. Via de talloze Tips word je gewezen op allerlei handige weetjes, die het plezier van het gps-gebruik aanzienlijk verhogen. We geven instructies voor onder andere de software BaseCamp en leren je routes maken. Je wordt op de hoogte gebracht van talloze interessante internetsites die je mooie ritten kunnen opleveren. 

Hoe kun je iets vinden in de gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser? 

De zeer overzichtelijke hoofdstukindeling en inhoudsopgave en het uitgebreide register maken GPS Wijzer tot een gebruiksboek dat voor beginners en vergevorderden interessant en zeer toegankelijk is, als cursusboek en als naslagwerk. 

Welke gps toestellen? 

De volgende gps’en worden uitgebreid behandeld: Edge 810, 820, Explore 820, 1000, Explore 1000 en de Edge Touring (Plus). Voor de Edge 520 en 800 is het boek ook bruikbaar. We hebben voor deze toestellen een gratis aanvullende handleiding geschreven die het boek precies volgt. 

Fiets activiteiten 

Gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser is geschikt voor alle fietsactiviteiten: wielrennen, mountainbiken, recreatief en lange afstand fietsen. Wil je je Edge een keer voor een wandeling gebruiken, dan worden ook daarvoor tips gegeven.

 

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Tochtensponsors 2019

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met 

website NTFU   
 website staatsbosbeheer  

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray