Logo Winter Fiets 11 stedentocht

Op zondag 4 februari 2019 deden 5 DTC-leden t.w. Andre Westerhuis, Paul Gildhuis, Ben Rijkenberg, Ivar van der Loos en Ruud Kooring mee aan de Winterfietselfstedentocht. Voor Ivar was het de eerste keer, dat hij aan deze monstertocht van 205 km. mee deed en de andere vier hadden in 2018 al ervaring opgedaan.

In 2018 was het een barre tocht met storm tegen en in de ochtend vergezeld van sneeuwbuien. Dit jaar zag het er anders uit, hoewel bij aankomst op de parkeerplaats bij de Groote Wielen in Leeuwarden er al diverse fietsers met de fiets aan de hand liepen. Dat betekende gladheid! Uiterst voorzichtig fietsten we in colonne naar de Elfstedenhal, waar we om 07.45 uur werden weggeschoten.
De eerste uren was het nog steeds opletten geblazen door de plaatselijke gladheid. Gelukkig was er veelvuldig met pekel gestrooid, zodat iedereen op de been bleef. Bij de eerste stempelpost in Sneek brak het zonnetje door en werd het een geweldig mooie dag. Windkracht 3 tot 4 en de temperaturen oplopend naar 8 tot 9 graden. Het werd een mooie tocht door het Friese land en bij elke stempelpost een geweldige ontvangst van enthousiaste Friezen. Aan versnaperingen geen gebrek en we werden ook steeds geconfronteerd met een opnameploegje van TV Fryslan.

Brechje Vlechje besloop ons voortdurend om weer een paar video-opnamen te maken. Zij viel kennelijk op onze Ivar!!
Vanaf de controlepost in Dokkum werden we geconfronteerd met een laagstaande zon, waardoor je op de tast de gelukkig kaarsrechte wegen richting Birdaard en Wyns moest befietsen.

Na de laatste stempelpost in Wyns kreeg Ben een lekke achterband en dat was een domper op de feestvreugde. Om 19.45 uur rolden we de finishplaats bij de Groote Wielen binnen en werden we nog even in het zonnetje gezet en kregen het elfstedenkruis omgehangen. Einde van een mooie dag, maar zonder ontberingen en dat maakte de deelname in 2018 juist zo bijzonder.

Ruud Kooring


start 11 stedenhal 2019 1

De start in de Elfstedenhal.


1e pauze 11 stedentocht 2019 1Bartlehiem

Op het bekende bruggetje in Barthlehiem

wf11steden 2019207

De jonge uitvoering van Miss Friesland

wf11steden 2019212

En de "echte" Miss Friesland

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Tochtensponsors 2019

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met 

website NTFU   
 website staatsbosbeheer  

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray