DTC foto header

De Driebergse Tourclub (DTC) is opgericht in 1980 en bestaat in 2015 35 jaar. De vereniging is de grootste toerfietsclub van Nederland met ruim 600 leden en is een actieve toerclub voor fietsers op de Utrechtse Heuvelrug. DTC is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Ons motto is: Samen uit, Samen thuis!

U kent ons (nog) niet?
Wij organiseren in één van de mooiste stukjes Nederland, volledig gepijlde weg- en ATB-tochten voor iedereen die kan fietsen individueel of in groepsverband. Maar ook in het buitenland zijn wij actief met trainingen en de alom bekende Jean Nelissen Classic. Bekijk onze toertochtenagenda.

U kunt lid worden van de Driebergse Tourclub!
Bent u nog geen lid van een fietstoerclub? Houdt u van fietsen? Wat is er dan leuker om in clubverband deel te nemen aan gepijlde tochten? Of samen trainen? (wij trainen meerdere keren per week op de weg of in het bos). Meer informatie over het lidmaatschap.

 

Geschiedenis
De Driebergse Tourclub is in 1980 opgericht. Direct vanaf het begin werden er toertochten op de weg georganiseerd, die van lieverlee steeds meer deelnemers hebben getrokken. In het begin werd de route op een stencil uitgereikt en werd door de fietsers gebruik gemaakt van de routerol, voor op het stuur. De laatste jaren worden vrijwel alle routes uitgepijld met de beroemde geelrode DTC-bordjes. Dat betekent veel werk voor de vrijwilligers, want de routes worden op de zaterdag, voorafgaande aan de toertocht en op zondagmorgen vroeg uitgepijld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de DTC-pijlbus. Na afloop van de toertocht worden alle pijlen en richtingborden direct weer opgehaald en dat betekent dat de vrijwilligers op de betreffende zondag niet voor zeven uur in de avond klaar zijn. En dit allemaal om het de talrijke deelnemers aan de tochten naar de zin te maken!

Omdat Driebergen in de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug ligt, worden in de wintertijd ATB-tochten door de vrije natuur georganiseerd. Voor iedere tocht wordt door landgoedeigenaren een vergunning vereist, waarvoor ook kosten worden berekend. Omdat er meerdere toerfietsverenigingen in de omgeving zijn, heeft de NFTU een bepaald gebied aan DTC toegewezen. Hierdoor wordt de diversiteit van de routes beperkt, maar met een gemiddelde deelname van 500 deelnemers, blijken de ATB-tochten van DTC nog steeds succesvol te zijn.

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2019

Zondag 1 september *
Grebbe Tourtocht
30-50-80-110-140 km  Info

Zondag 29 september **
WNF Veluwse Herfsttocht
21-50-75-110-140 km  Info

** Gepijlde toertocht (m.u.v. 30/35 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

Tochtensponsors 2019

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met 

website NTFU   
 website staatsbosbeheer  

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray