ALV op 4 april, buitengewone ALV op 17 april 2024

Op 4 april 2024 organiseert het bestuur weer de Algemene Ledenvergadering in het clubgebouw, inloop 19:30, start vergadering 20:00. Daarna volgt op 17 april een buitengewone ALV over een nieuw DTC-clubhonk. Zo kunnen we alle leden goed informeren en als club een weloverwogen besluit nemen.

Lees meer

In memoriam Margriet Schut

Vol energie, met oprechte aandacht voor anderen, echt genietend op de fiets. Zo hebben veel leden Margriet Schut leren kennen in de korte tijd dat ze lid was van DTC. Helaas is ze afgelopen dinsdag op 69-jarige leeftijd overleden.

Lees meer
Remco Evenepoel aan het planken

"Planken" goed voor fietsers

Voorafgaande aan iedere DTC-spinningles gaan de deelnemers en instructeur "planken". Deze oefening versterkt de  buik- en rugspieren en die zijn weer heel belangrijk voor je core stability. Ook de wielerprofs hebben ontdekt, dat planken een goede oefening is. Zie Remco Evenepoel met zijn ploeggenoten van Soudal Quick Step. (2 min.27 sec)

Lees meer

Verenigingslidmaatschap

Het bestuur van DTC heeft besloten dat er vanaf 1 januari 2024 een nieuwe vorm van lidmaatschap komt: verenigingslid. Dit naar aanleiding van leden die al langere tijd lid zijn en dat ook willen blijven, maar niet meer (in staat zijn om) met hun racefiets mee te fietsen met clubritten of toertochten.

Lees meer

Vignet ATB-routes digitaal per 01-01-2024

Vanaf 1 december 2023 is het mogelijk om digitaal een vignet aan te schaffen voor de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug. De kosten blijven hetzelfde nl. € 7,50 en het vignet is geldig van 1 januari tot en met 31 december 2024.

 

 

Lees meer

Belactie leden: positieve reacties!!

DTC bestuur belde met succes meer dan 100 leden om vrijwilligers te werven. Op twee avonden in oktober hebben de 5 bestuursleden van DTC de telefoon opgepakt om zoveel mogelijk leden te bellen. Het doel van de actie was om mensen te vragen of ze als vrijwilliger een bijdrage willen leveren aan het reilen en zeilen van onze vereniging.

Lees meer

Cyql-app in de war?

Als je de laatste weken de Cyql app hebt geopend zal je iets vreemds zijn opgevallen. Er staan opeens niet meer alleen DTC ritten in, maar ook allerlei ritten van andere clubs uit de buurt. Dat heeft te maken met een update van Cyql.

Lees meer
Het typenummer is in dit geval dus FC-6800 en de productiecode is LG.

Terugroepactie Shimano cranks Dura Ace en Ultegra

Het blijkt, dat Shimanocranks 11-speed van het type Dura Ace en Ultegra, gefabriceerd in de jaren 2012 t/m 2019 gebreken vertonen. Zo kunnen sommige crankarmen breken en/of loskomen, hetgeen uiteraard gevaar oplevert tijdens het fietsen. Met ingang van 1 oktober a.s. is het mogelijk om de cranks kosteloos te laten controleren bij een Shimanodealer. Kijk op de Shimanowebsite, wat je daarvoor moet doen. Aan de binnenzijde van de crank staat een code en hieronder (klik op lees meer) kun je controleren of jouw cranks behoren tot genoemde categorie.

 

Lees meer

In memoriam: Frans Waanders (1961-2023)

Precies een jaar geleden stapten we met 5 DTC’ers op de fiets met onze bagage om naar Santiago de Compostella te rijden: Emile, Frans, Henk, Roberto en Cees. Al voordat we vertrokken was het een memorabele tocht. Bij Frans was een paar maanden eerder een ernstige vorm van kanker gediagnosticeerd. Ondanks dit slechte bericht lag zijn besluit vast: hij wilde toch samen met ons de fietspelgrimstocht maken. 

Lees meer

DTC, Jean Nelissen Classic en Camping Walsdorf

Het weekend van 10 juni heeft een groot team vrijwilligers weer een fantastische Jean Nelissen Classic georganiseerd in Luxemburg. Dit jaar was er ook weer een grotere groep leden van DTC die in velerlei groepjes de tocht heeft gereden met de Camping Walsdorf als uitvalsbasis. Dat heeft geleidt tot veel ontmoetingen en gezelligheid tijdens de maaltijden en na afloop van de tocht. Er is nog steeds ruimte voor meer DTC’ers om op die manier samen de JNC te beleven die ook weer in 2024 op het programma komt! Zet 1 juni 2024 alvast in je agenda!

Lees meer

Trainen bij DTC met Marie-Ange

Er is dit jaar meer belangstelling voor de verschillende fietstrainingen dan andere jaren. Reden genoeg om eens te informeren bij enkele DTC leden waarom ze zich hebben opgegeven en wat deze trainingen hen te bieden hebben. We spraken met Marie-Ange na de eerste trainingsavond: tempotraining.

Lees meer

‘Welkom op de club’ actie bij DTC

Ook in 2023 verwelkomt de Driebergse Tourclub nieuwe leden. Het afgelopen jaar waren verjonging en vrouwenwielrennen speerpunten binnen onze vereniging. Ook in 2023 staan deze thema’s hoog op onze prioriteiten lijst. Geïnteresseerde nieuwe leden kunnen op 16 April en 21 mei kennis komen maken.

Lees meer

Clubritten weer van start!

Aanstaande dinsdag starten de clubritten van de Dinsdag Avond Stoempers (DAS) weer! In groepen van verschillende snelheden is er voor elk wat wils! 

Lees meer

Tandemvoorrijders gezocht

Zin om een keer op een heel ander type fiets te rijden? En tegelijk ons clublid Dennis te helpen een lekker stuk te fietsen? Word dan tandemvoorrijder! Dennis zoekt clubleden (m/v) die met hem clubritten en/of toertochten van DTC willen fietsen, of zomaar eens een vrijdagmiddagtochtje naar de Proloog in Amerongen.

Lees meer

Help je mee ons Buitenblad te vernieuwen?

Wie komt de redactie van ons Buitenblad versterken? Hou je van fietsverhalen? Vind je het leuk om het Buitenblad mede vorm te geven? Help je mee om samen een nieuwe formule voor het Buitenblad te maken (minder vaak, nog mooier)? Wil je wel gem. één avond per maand met de huidige redactie (Jaap en Nancy) meewerken, laat dat dan direct weten aan buitenblad@dtcnet.nl. We hebben je nodig!!!

Lees meer

Workshop fietsroutes maken op (fiets)computer

DTC organiseert een workshop waarin je in één avond leert hoe je fietsroutes maakt met behulp van een routeplanner. De workshop is woensdag 22 februari 2023 van 19.30-21.30 in het clubhuis van DTC. Stel, je wilt op een mooie zondag met je fietsgroepje naar de Posbank op en neer. En er is niemand die de route uit het hoofd kent. Hoe maak je tevoren een geschikte route?

Lees meer

Ervaringen Start2Bike (racefiets)

Begin je net met fietsen en wil je betere vaardigheden krijgen op je racefiets? Dan is de Start2Bike wellicht wat voor jou! In 4 lessen leer je beter sturen, bochten rijden, klimmen en dalen, in een groep fietsen en algemene fietsvaardigheid krijgen.

Lees meer
foto: Georg Eiermann

Nieuwjaarswens DTC 2023

Het nieuwe fietsjaar 2023 ligt uitnodigend voor ons!! Na 3 jaren van meerdere Corona beperkingen zijn we terug bij ‘normaal’. Dat betekent als ik om me heen kijk helaas voor heel wat mensen een ‘ouderwets’ griepje. Lastig, dat wel, maar er dreigt in ieder geval geen IC of long-covid meer. Des te meer reden om de fiets op te pakken tussen de vele buien door, maar wel goed te doen met de bijna voorjaarstemperaturen!

Lees meer

DTC’s playlist 2023

Heerlijk, al die heerlijke winterse dagen. Lekker eten en drinken met elkaar, en af en toe naar buiten om nog wat aan de broodnodige lichaamsbeweging te doen. Maar laat je niet verassen: Fietsseizoen 2023 staat voor de deur.

Lees meer

Terugblik DTC in 2022

Veiligheid, vriendelijkheid, verjonging, vernieuwing en vrouwenwielrennen. Dat zijn de 5 V’s waarmee de Driebergse Toerclub in 2022 aan de slag is gegaan, en hoe! 2022 was het jaar waarin we eindelijk weer terug konden gaan naar relatief normaal. Veel activiteiten konden weer doorgaan als vanouds en daar was iedereen blij mee. Het gemis van sociale activiteiten en samen sporten was ook onder onze eigen leden te voelen en het enthousiasme bij de eerste activiteiten was groot!

Lees meer

Begeleiders gezocht voor fietstrainingen 2023

Het lijkt zo relaxed: fietstrainingen geven in voorjaar en zomer. Maar juist de wintermaanden worden gebruikt om plannen en trainingen te maken voor het nieuwe seizoen. Onze fietstrainer Eveline Bremmer is bezig de agenda voor het nieuwe seizoen te vullen met nieuwe fietstrainingen en speciale fietsevents. Dat is leuk en inspirerend, maar kost ook veel tijd. Met de dames van DTC heeft er al een constructieve brainstormsessie plaats gevonden over het volgende seizoen en hoe we de lat een stukje hoger kunnen leggen.

Lees meer

Spinning Marathon hospice Heuvelrug brengt € 1.100,- op

Zaterdag 12 november 2022 vond in Health center Hoenderdaal de jaarlijkse spinning marathon van hospice Heuvelrug plaats. De ruim 35 deelnemers hebben € 1.100,- bij elkaar gefietst. In totaal komt de opbrengst uit op een bedrag van € 1.475,-, met dank aan een aantal gulle gevers. Hiermee komt het streefbedrag voor de aanschaf van een nieuw fornuis voor het hospice weer een stap dichterbij.

Lees meer

Start2Bike race

De echte winter moet nog komen, maar de eerste data voor 2023 zijn bekend! Op 12, 19, 26 maart en 2 april van 9.00 tot 12.00u is er bij DTC weer een nieuwe serie Start2Bike trainingen. Speciaal voor de beginnende wielrenner m/v!

Lees meer

Nieuw bestuur voor DTC

Tijdens de ALV van 21 november is Walter Nootebos afgetreden als voorzitter van DTC. Tijdens de ALV is ook een nieuw bestuur aangetreden. Walter Nootebos heeft meer dan 4 jaar zijn functie op voorbeeldige wijze vervuld en DTC is hem hier zeer dankbaar voor! Gelukkig blijft Walter actief binnen DTC, niet alleen op de fiets, maar ook als coördinator van een toertocht. Bovendien verzorgd hij in 2023 de communicatie rond de toertochten!

Lees meer

DTC dames kijken terug op geslaagd fietsseizoen

DTC trainer Eveline Bremmer kijkt met trots terug op het fietsseizoen van de DTC-dames. Dat seizoen begon met de Start2Bike in maart en kreeg al snel een vervolg met de vervolgtraining Ladies Only. Eveline ziet dat alle dames een enorme groei hebben doorgemaakt, zowel qua conditie als fietstechniek.

Lees meer

Gerrit van Gelderen stopt als 'DTC-controleur"

Iedereen die de afgelopen 15 jaar ooit een DTC-tocht heeft gereden moet Gerrit wel eens gezien hebben. Gerrit van Gelderen was al die tijd een vaste waarde op één van de controlepunten langs de route. Zijn favoriete stekken de laatste jaren waren Cunera in Rhenen, of de Proloog in Amerongen, waar Gerrit woont.

Lees meer

MTB op Zondag (MOZ)

Vanaf zondag 2 oktober gaan we naast de andere ritten op de weg ook het bos is, Lekker in de wintermaanden werken aan je conditie en rijvaardigheid op de MTB. In een gezamenlijke rit van 35 - 45km genieten we met gemiddeld 18km/u van de natuur.

Lees meer

Waarmee kan jij DTC helpen?

DTC heeft veel actieve vrijwilligers. Ze helpen bij onze tochten, en ook bij de andere taken binnen de commissies die de vereniging heeft. Hierin zit uiteraard altijd enig verloop. Daardoor heeft de vereniging eigenlijk altijd behoefte aan (extra) enthousiastelingen om te kunnen blijven doen wat we doen. Op dit moment hebben we een aantal functies waarvoor we naarstig op zoek zijn naar leden die zich hier mee bezig willen houden.

Lees meer

Kleding update

Op sommige korte broeken van onze clubkleding zitten pluisjes, waarvoor Bioracer beloofd heeft iedereen apart een bericht te sturen met aanbod van een nieuwe broek als hier sprake van is.

Lees meer

Terugblik 18e Jean Nelissen Classic

Na twee jaar uitstel was het op zaterdag 21 mei eindelijk zover: de 18e editie van de Jean Nelissen Classic kon weer worden gereden. Zo’n 1500 deelnemers fietsten één van de acht afstanden van deze uitdagende fietsklassieker in het noorden van Luxemburg. Vrijdag aan het eind van de middag stonden de eerste deelnemers al te trappelen om hun stuurbordje en andere startbescheiden in ontvangst te nemen op de startlocatie in Vianden. De weergoden waren ons goedgezind. De zon scheen, met weinig wind en een middagtemperatuur van 22 graden. Kortom ideale fietsomstandigheden.

Lees meer

Introductieavond nieuwe leden 7 juni 21.00 u (na trainingsrit!)

Voor alle leden die zich dit jaar bij DTC hebben aangemeld (ca 30!) organiseren we een introductieavond. Op 7 juni aanstaande na de trainingsritten (start 1900) zijn alle nieuwe leden om 21.00 u welkom in de grote ruimte rechts naast de ingang van het clubgebouw. We hebben een informeel samenzijn, waarin we bespreken en bekijken hoe DTC werkt.
Je kunt alles horen over:

Lees meer

Fietstrainingsapp DTC

DTC gebruikt de Cyql-app om over club- en trainingsritten te communiceren. De rit staat in de app en je geeft aan of je meegaat. Ook het aanmaken van een rit of anderen uitnodigen gaat met deze app uitstekend.

Lees meer
Uitleg inlog ledengedeelte

Gebruik het ledengedeelte

De website bevat ook een ledengedeelte en daar staat juist die informatie die voor leden van belang is. Daar zie je bijvoorbeeld andere leden en kan je met ze in contact treden (als ze zich daarvoor openstellen), maar ook zie je er nieuwsberichten die alleen voor leden bedoeld zijn; de notulen van een ledenvergadering of oude Binnen- en Buitenbladen (aanrader!).

Lees meer

Dames social ride op zondag

Op zondag 8 mei gaat bij de Driebergse Tourclub op zondag een nieuwe fietsgroep van start. Vanaf 8 mei start elke zondagochtend een social ride voor dames, naast de al bestaande fietsgroepen van het A-team, de Vitalo’s en de Zeventig op Zondag. Het initiatief voor deze nieuwe fietsgroep is ontstaan naar aanleiding van de Start2Bike Ladies Only. 

Lees meer

Pluisjes...

Een aantal leden bemerkt pluisjes aan de nieuwe korte broeken van bioracer. Ik heb hierover contact opgenomen met bioracer: dit is een fabricagefout, die bij ong 50% van de korte broeken voorkomt.

Lees meer

Clubritten vanaf 12 mei ook op donderdagavond

Het nieuwe fietsseizoen van DTC is goed op gang gekomen. Het programma van clubritten is zo samengesteld dat er voor iedere fietser - jong en oud, competitief of sportief, gevorderd of beginnend elke week een of meer aantrekkelijke ritten worden gereden.

Lees meer

DTC-fietstraining Ladies Only goed op weg

Na de geslaagde Start2Bike Ladies only in maart is ook de vervolgtraining Ladies Only van onze fietstrainer Eveline Bremmer goed op gang gekomen. 10 enthousiaste dames doen mee aan de fietstraining donderdagavond in april, mei en juni. In de trainingen wordt gewerkt aan verschillende aspecten van het fietsen zoals klimtechniek en cadans. De conditie van de deelnemers gaat met sprongen vooruit. Verrassend genoeg gaat dat niet door elke training op volle snelheid te fietsen, maar door gerichte trainingsprikkels met intervals, op wisselende cadans en snelheden, in verschillende hartslagzones te fietsen.

Lees meer

DTC in Vlaanderen: een klassieker herboren

Op zaterdag 23 april stonden 17 DTC’ers in Oudenaarde aan de start voor de eerste clubactiviteit ooit in de Vlaamse Ardennen. Op het programma stonden twee ritten van 85 en 114 Vlaamse kilometers. Startlocatie was het Centrum Ronde van Vlaanderen dat wielerhistorie ademt. Aan de muur hangt onder andere een grote verzameling legendarische wielershirts. Met de nieuwe DTC-shirts is die wielergeschiedenis verrijkt. Na de start wachtte 10 kilometer de fameuze Oude Kwaremont.

Lees meer

Landelijke Eenheid politie wil huisvesting op terrein sportclubs

Eergisteren (29 maart) werden we door de gemeente Utrechtse Heuvelrug geïnformeerd dat de Landelijke Eenheid Politie haar centrumlocatie wil gaan uitbreiden en verplaatsen. Hiervoor hebben ze het terrein van de sportaccommodaties aan De Woerd op het oog. De Landelijke Eenheid heeft bij de gemeente een principevoorstel ingediend wat betekent dat ze aftasten in hoeverre de gemeente welwillend tegenover dit idee staat. 

Lees meer

Clubritten en trainingen in 2022

Het nieuwe fietsseizoen staat voor de deur. En we kunnen we weer volop samen fietsen tijdens de trainingen, clubritten, toertochten en andere (leden) activiteiten van DTC. Gert-Jan Bloemendal en Auke Dijkstra (commissie Trainingen & clubritten) hebben samen met onze nieuwe trainer Eveline Bremmer een mooi, gevarieerd programma van trainingen en clubritten voor het nieuwe fietsseizoen 2022 neergezet.

Lees meer

DTC-fietstraining Ladies Only: beter worden in fietsen

Heb je de Start2Bike Ladies only in maart gevolgd? Of ben je DTC-lid en wil je wel eens wat anders dan ‘een rondje fietsen’? Dan is de DTC-fietstraining Ladies Only van onze fietstrainer Eveline Bremmer echt iets voor jou! De trainingen zijn op 6 donderdagavonden in april, mei en juni en starten bij het clubhuis van de Driebergse Tourclub in Driebergen.

Lees meer

Help DTC met het pijlen van tochten

DTC heeft nieuwe pijlers nodig! Wie wil de vereniging helpen om één keer per jaar een vaste tocht te pijlen. Elk jaar organiseert DTC een aantal toertochten op en rond de Utrechtse Heuvelrug, één van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Dat doen we enerzijds om onze leden mooie gezamenlijke sportieve dagen te bieden.

Lees meer

Richard in voetsporen van Harry Dohmen

Steun Richard en daarmee Ride4Kids!
In 2022 fiets DTC-lid Richard van der Wurff voor de 3de maal de Pyreneeën Challenge. Deze zware tocht van drie dagen is een initiatief van de Stichting Ride4Kids. Deze zeer betrokken stichting zamelt geld in om kinderen met een stofwisselingziekte te helpen genezen.

Lees meer

Eveline Bremmer nieuwe fietstrainer

DTC heeft Eveline Bremmer als nieuwe fietstrainer aangetrokken. Eveline is een ervaren fietstrainer met meer dan 10 jaar ervaring in het geven van fietstrainingen en het begeleiden van beginnende en ervaren fietsers. Eveline woont in Maarn met haar gezin en kent de Utrechtse Heuvelrug en de vele mooie fietsroutes dan ook heel goed. In 2011 heeft Eveline de opleiding wielertrainer 3 bij de NTFU gevolgd. Daarna is zij zelf trainingen gaan geven en heeft ze trainers in opleiding begeleid. 

Lees meer

Nieuwe DTC trainingsgroep zondagochtend 09.00 uur

Vanaf zondag 3 oktober 2021 gaan we met een nieuwe trainingsgroep starten op zondagochtend. Deze groep zal wekelijks een redelijke compacte tocht maken van ongeveer 75 kilometer. We vertrekken om 09.00 uur vanaf het clubhuis en voorafgaand ben je vanaf 8.30 uur welkom voor een kopje koffie of thee. Het is de bedoeling uiterlijk 12.00 uur weer terug te zijn bij het clubhuis en daarom rijden we in één keer door, zonder koffiestop onderweg.

Lees meer

Gezocht: vrijwilliger Social Media

Krijg je niet alleen energie van wielrennen en mountainbiken, maar ook van social media? Ben je op de hoogte van nieuwe tools en functionaliteiten van de verschillende social media kanalen? Dan is deze oproep iets voor jou!

Lees meer

Introductie leden Commissie Facilitair & Materiaal

Je kan het je onder de huidige omstandigheden nauwelijks voorstellen: een clubhuis vol inschrijvers voor één van onze mooie toertochten; de kleurige linten op de weg, het gedrang bij verzorgings-posten; de zonaanbidders en bierdrinkers, op terras en grasveld, om uit te rusten na afloop. En toch ….en toch…het gaat komen!

Lees meer
bron: fietssport.nl

Welke route tip heb jij?

In deze tijden fietsen we individueel of in kleine groepen de nodige kilometers. Wij zijn erg benieuwd welke leuke en mooie tochten jullie de laatste tijd gemaakt hebben. 

Lees meer

Afscheid van een club-icoon

Jarenlang al is de gele DTC-Kangoo een niet te missen verschijning bij onze toertochten. Een trouwe muilezel, soms steunend en kreunend, die altijd maar weer volgeladen de benodigde spullen naar verzorgingsposten brengt. 

Lees meer

Ledenadministratie gekoppeld met de NTFU

Zoals jullie weten draait onze website, en onder andere ook de ledenadministratie op het platform van AllUnited. De DTC was één van de eerste wielerverenigingen die hiertoe zijn overgegaan. Meer dan 700 anders sportclubs gingen ons voor. 

Lees meer