atb clinic

 

Intro MTB-trainingen

Ben je pas geleden gestart met mountainbiken of wil je hiermee gaan starten? Dan zijn de Start2Bike trainingen van de NTFU iets voor jou! De eerstvolgende editie start eind maart 2019 en kan er ook aangemeld worden bij de Driebergse Tour Club (DTC). Tijdens vier trainingen van ieder 3 uur schaaf je jouw techniek bij, zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Bij iedere training staan 2 thema’s centraal.

Wat leer ik?

Training 1 – 31 maart 2019
De eerste training maak je kennis met elkaar en met de trainers. Je start vervolgens direct met de eerste praktische oefeningen. De meeste deelnemers welen al hoe ze moeten schakelen, maar toch zijn hier nog wat handige tips voor te geven. Daarna komt het remmen aan bod. Remmen is een kwestie van balans. Hoe je reageert in noodsituaties, bochten en afdalingen, alles komt aan bod!
Je leert: remmen, schakelen

Training 2 – 7 april 2019
Hoe neem je nu goed een bocht? Voor veel mensen blijft dit toch lastig. In de tweede training leer je dit allemaal. Als je bij een vereniging wilt fietsen, fiets je vaak in een groep. Hoe je je veilig kunt manoeuvreren in een groepje leer je ook in deze training.
Je leert: bochten nemen, rijden in een groep

Training 3 – 14 april 2019
Vaak kom je obstakels tegen op de weg of in het bos. Hoe je hier het beste mee om kunt gaan leer je in training drie. Tevens komt balans aan bod. Balans is erg belangrijk als je in een groep rijdt, of bijvoorbeeld in het bos.
Je leert: obstakels nemen, balans krijgen/ behouden

Training 4 – 12 mei 2019
In de laatste training leer je klimmen en dalen.  Snel terugschakelen, anticiperen op wat er komen gaat en je houding op de fiets. Het komt allemaal aan bod. Verder leer je ook hoe je het beste balans kunt houden in een afdaling.
Je leert: klimmen en dalen

Alle vier de trainingen wordt er gestart vanaf ons clubhuis in Driebergen, Sportpark de Woerd 3, Driebergen. We starten om 10.00 uur.

Kosten € 37,50 voor vier trainingen.

Opgave kan via de Start2Bike site van de NTFU.

Bij deelname aan deze activiteit ga je akkoord met onze algemene deelnemersvoorwaarden.

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Tochtensponsors 2019

   rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met 

website NTFU   
 website staatsbosbeheer  

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray