Einde toerwegseizoen 2016: de Boerenkoolrit!

266px Boerenkool stamppot

 

De Boerenkoolrit werd net als vorig jaar een kouwe klus. Vorst aan de grond, werd er voorspeld en dat is goed voor de boerenkool. De laagstaande zon bleek een behoorlijke hindernis, want er waren momenten, dat je op de tast verder moest. Dat was geen beletsel voor 35 fervente DTC-ers om zich op te geven bij onze Multi-Cees. En dit keer wel 5 dames en Bets, die niet meefietste wegens een geopereerde pols, maar wel aan de boerenkool kon. De A-groepers vormde een ATB-gezelschap en de meesten hadden zich ook niet bij Cees voor de boerenkoolmaaltijd opgegeven.Cees had het allemaal weer perfect geregeld en in de hand.
Want als Cees roept: vertrekken!, dan doet iedereen braaf zijn helmpje op, zijn handschoentjes aan en wandelt bij de Bergse Bossen naar buiten.
Daar maakte diezelfde duizendpoot, Multi-Cees, nog even de groepsfoto. Of iedereen daar op stond, waag ik te betwijfelen. Want Wim van Veldhuizen wilde nog even naar voren; zo''n klein mannetje valt tenslotte niet op tussen al die grote DTC-ers.Maar hij was net te laat voor de foto.
Er stonden veel Krasse Knarren aan de start en gelukkig zat de stemming er direct goed in, ondanks ons heen en weer gemeel. Al was het woensdag rommelig verlopen, we hadden elkaar toch wat te vertellen. Jan kan d'r wat van had zijn singlespeed al uit de mottenballen gehaald, maar hij was nog de enige. De wegen zijn nog niet bestrooid met pekel, dus mijn wegfiets mag de weg nog op. Rijndert was met Dennis op de tandem en Bernard had wat anders. Meer singlespeedberijders hebben we volgens mij niet.
Onderweg moest er volgens de traditie gewildplast worden en tot mijn verbazing vond ik alleen in Cees Gehaktbal een medestaander.

Net als vorig jaar werd er bij de koffiestop gesprint en dit keer was ik die verdraaide tandem de baas. De koffie konden we genieten op het terras van manege het Leersumse veld en daar hadden we zelfs een mild najaarszonnetje bij. Op de Ruiterburg won Paul Ali net als vorig jaar de sprint van de hele meute. Maar ja, Paul verkeert dan ook in een bloedvorm na zijn Drie Landertour.
Goed op tijd konden we in de Bergse Bossen aan de boerenkool en zuurkoolmaaltijd. Het was weer allemaal prima geregeld en een waardige afsluiting van het wegseizoen 2016. DTC leeft door deze 35 enthousiastelingen. Zij zijn de basis van onze club en misschien maken we het ooit mee, dat we de groep in tweeen moeten splitsen, omdat we 100 mannen en vrouwen aan het vertrek hebben...

Lang leve Multi-Cees, die dit allemaal mogelijk maakt.

Ruud

Boerenkoolrit 2016 2

Boerenkoolrit 2016 5

 

 Boerenkoolrit 2016 3

 

 Boerenkoolrit 2016

 

 Boerenkoolrit 2016 4

 

 

 

 

 

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray