header-atb-algemeen

Het Utrechts Landschap wil het mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug reguleren, maar mountainbikers daarbij wel de gelegenheid geven gebruik te maken van hun gebieden. Daarom wil het Utrechts Landschap een mountainbikeroute aanleggen in de bossen ten oosten van Driebergen-Zeist. Er ligt een kaart met een basistrace en Tracks & Trails is gevraagd om deze route zo nodig aan te passen en aan te leggen. In samenwerking met Tracks & Trails en Joris Hellevoort, boswachter van het Utrechts Landschap en DTC is er een begin gemaakt met een nieuwe ATB-route door de Zeister bossen.

parcourszeist

De nieuwe ATB route bij Zeist is sinds kort toegankelijk voor mountainbikers. Het parcours is ontwikkeld door de Driebergse Tourclub DTC in samenwerking met het Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer. Het parcours is 16 kilometer lang. "Het zijn uitdagende singletracks vol bochten en venijnige klimmetjes", stelt André Westerhuis van DTC. "Op onderdelen waan je je in Oostenrijk of Zwitserland. Enige ervaring met de ATB is wel gewenst om dit parcours zonder al te veel problemen te kunnen rijden". Het parcours sluit aan op de bestaande Mtb-route bij Austerlitz.

Het parcours is ontworpen door Patrick Jansen, eigenaar van Track & Trails. In een paar maanden tijd werd het parcours gerealiseerd door vrijwilligers van DTC en medewerkers van Track & Trails. "Op de Utrechtse Heuvelrug zijn niet zo heel uitdagende routes te vinden", stelt Westerhuis. "Daarom is de route niet alleen een aanwinst voor liefhebbers in de omgeving van Driebergen, maar zeker ook voor de Randstedeling, die nu op aanvaardbare afstand een fantastisch leuke route kan rijden"

lengte: 16,2 km
tijd: 1,5 uur (gevorderde ATB-er)
moeiljkheidsgraad: moeilijk
hoogteverschil: min. 16 m. / max. 42 m.
Toekomstig ATB-tolvignet

Voor vragen: Wim Bossenbroek, tel. 06 43 10 32 02 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download de route als gpx-bestand (ZIP)
lukt dat niet dan is het hier ook te downloaden

    Boswerk2         Op 2 december 2015 hebben vrijwilligers van DTC het ATB-parcours weer goed berijdbaar gemaakt. Het vastgereden blad is verwijderd, zodat het regenwater de grond in kan zakken. Tevens zijn de waterafvoergaten weer open gemaakt.

                                                                                            Boswerk4

 

 

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2017

Zondag 2 juli 2017 *
GPS Grebbe Tourtocht
30-50-80-110-140 km Info

Zondag 6 augustus 2017 **
Hel van de Heuvelrug
35-50-80-100-145-180 km Info

Zondag 3 september 2017 *
GPS Gooi- & Vechtstreektocht
30-50-75-110-140 km Info

Zondag 24 september 2017 **
WNF Veluwse Herfsttocht
30-50-75-110-140 km Info

** Gepijlde toertocht (muv 30 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

 

 

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray