header-atb-algemeen

ATB-route landgoed Bornia Zeist

parcourszeist

lengte: 16,2 km
tijd: 1,5 uur (gevorderde ATB-er)
moeiljkheidsgraad: moeilijk
hoogteverschil: min. 16 m. / max. 42 m.           

Vergunningsvignet: Voor deze route's is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet en op deze adressen kun je het vignet verkrijgen.

Startlocatie:  Je kunt de route starten bij: – Restaurant ’t Jagershuys, Jagersingel 15, 3707 HW in Zeist – Camping De Krakeling, Woudenbergseweg 17, 3707 HW in Zeist. – Hotel Bergse Bossen, Traaij 299, 3971 GM in Driebergen – Parkeerplaats aan de Woudenbergseweg 39, 3711 Austerlitz. (tegenover het Beauforthuis)

De route: Het is een technische route met veel bochten en korte venijnige klimmetjes. De route gaat voor het grootste deel over nieuw aangelegde singletracks. Bovenin is er aansluiting en voor een klein deel overlapping met de bestaande route Zeist-Austerlitz. De singletracks zijn technisch uitdagend en behoorlijk zwaar. Het gaat continu heen-en-weer en op-en-neer, slingerend tussen bomen door en over heuveltjes heen. De van nature aanwezige hoogteverschillen (stuifduinen) zijn maximaal benut en hier en daar zijn ook extra spring bulten aangelegd. Delen met mul zand maken het bij droog weer extra zwaar. In het meest zuidwestelijke en noordoostelijke deel vind je wat rechte stukken om even op adem te kunnen komen.

LET OP: Een gedeelte van de track wordt gedeeld met de route Austerlitz. De splitsing staat duidelijk aangegeven. Volg de rode bordjes voor Zeist, paars voor Austerlitz.

ATB-route boswachterij Austerlitz

Plaats: Austerlitz
Lengte: 15,3 kilometer
Hoogtemeters: 50m
Moeilijkheidsgraad: **

Startlocatie:  Je kunt de route starten bij: – Infocentrum Staatsbosbeheer Zeist, Woudenbergseweg 70, 3711 AB in Austerlitz (bij Zeist) . De startplaats is wat moeilijk te vinden. Deze ligt aan de noordzijde van de Woudenbergseweg (N224) , nabij de Piramide van Austerlitz. Let op de borden van het Beauforthuis Theater. Dit ligt tegenover de startplaats van de route. Je rijdt de weg in, gaat links en op de hoek zie je aan de linkerkant het beginpunt van de route en de eerste markering. Aan de rechterkant staat een overzichtsbord van de streek.

De route: De oude route kenmerkte zich door veel rechte stukken over brede bospaden. In de loop der tijd waren deze paden veelal veranderd in moerassen. Begin 2017 is de route onderhanden genomen. Op een aantal plaatsen is extra track aangelegd en daar waar het pad te slecht was geworden zijn er bypasses aangelegd. In plaats van 8km is hij nu 15,3 km lang en bevat 50 hoogtemeters.

zie ook www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl

 

Snel naar ...

facebook Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 'Like' ons >>

Toeragenda 2017

Zondag 19 november**
ATB-tocht Utrechtse Heuvelrug
35-55-75 km  Info

** Gepijlde toertocht (ook 30 km)
* Niet-gepijlde toertocht obv GPS en/of routebeschrijving

 

 

 

Tochtensponsors 2017

rabobank kl flanderijn gray  rijwielpaleis bilthoven gray care4bikes gray asport gr

Lid van | Samenwerking met

website NTFU  

website Utrechts-Landschap   website staatsbosbeheer

Partners van DTC

website wnf 

velotours gray